FAQ

FREQUENT ASK QUESTION (FAQ)


Apakah Itu Perfume Reject?

Reject beerti ada kecacatan dibahagian packaging, botol, labeling dan sebagainya, dimana ia tidak sesuai dijual dikaunter.


Factory Minor Defect - Biasanya perfume yang dijual di kaunter 100% sempurna dari segi kotak botol dan sebagainya, reject perfume adalah sebaliknya.


Shipment Fault - Kebiasaannya, apabila sampai ke negara penerima, bungkusan (packaging) mengalami kerosakan dan tidak sesuai dijual di kaunter. Oleh itu ianya dijual melalui saluran kami.


Barangan Contoh (Tester) - Setiap jenama baru yang dikeluarkan akan dipromosikan di kaunter2 seluruh dunia. Barangan promosi akan diperuntukkan di setiap kaunter dan dilabelkan sebagai tester /not for sale. Akan tetapi, kadang-kadang terdapat juga lebihan stok peomosi dimana produk ini tidak dapat dijual di kaunter dan terpaksa melalui saluran kami.


Bagaimanakah ketulenan dapat dibuktikan secara fizikal? Terdapat 2 cara yang paling berkesan untuk membuktikan ketulenan produk selain dari pengalaman peribadi pengguna.

1. Dengan menggoncangkan botol perfume 180 darjah ke kiri dan kanan, anda dapat melihat buih2 halus yang akan mengewap ke bahagian atas permukaan cecair perfume. Walaubagaimanapun, buih2 ini bukan buih2 udara tetapi lebih kepada molekul2 halus yang dapat dilihat.


2. Biasanya kaedah semburan di atas kertas banyak digunakan dan dipraktikkan di kaunter2 jualan di seluruh dunia.


Adakah membeli dan memasarkan produk ini tidak salah disisi undang2 Malaysia?

Kami menjalankan perniagaan mengikut etika2 perniagaan dan menjelaskan segala cukai2 import melalui saluran yang betul.